Port of Amsterdam International

Clean & colorful website for one of the world’s most important logistics hubs

port of amsterdam website

The brief

Port of Amsterdam is een van de drukste plaatsen van de wereld. Ieder jaar worden er miljarden goederen verhandeld. Port of Amsterdam richt zich met name op de ontwikkeling en het managen van de haven en de terminals voor de cruises. Hun ervaring en expertise hielp bij het ontwikkelen van Port of Amsterdam International, dat cliënten internationaal helpt bij het ontwikkelen van groene oplossingen die ook op de lange termijn werkzaam zijn. Iedere haven en iedere situatie is uniek en brengt haar eigen uitdagingen met zich mee. Port of Amsterdam International kan met haar expertise en ervaring iedere situatie aan.

Dit was de vraag waarmee Port of Amsterdam bij ons kwam: het ontwikkelen van een website voor hun internationale clients die goed herkenbaar zou zijn door een eigentijdse huisstijl. De doelstelling is het werven van nieuwe cliënten door het tonen van transparante informatie over hun expertise en -waar mogelijk- vorige opdrachten.

Services

Web development
Web design
Hosting
Maintenance

Technologies used

Drupal 9
PHP 7
MySQL
HTML5
CSS3
JavaScript
jQuery
Ajax

Our solutions

Updated brand identity

In samenwerking met Nina Quax Creative Studio kozen we er voor om de reeds bestaande brand identity te behouden, maar op te frissen door middel van heldere kleuren en strakke typefaces.  We hebben de layout zo eenvoudig mogelijk gehouden en een aantal vrolijke nieuwe elementen toegevoegd. Het resultaat is een originele en toch strakke website die zeer gebruiksvriendelijk is.

Flexibiliteit

Het design van de website van Port of Amsterdam maakt dat de website maximaal flexibel te gebruiken is. Dat betekent dat de verschillende soorten content gemakkelijk toegankelijk zijn, maar ook dat de website eenvoudig te managen is, terwijl er vele opties voor de lay-out zijn die de gebruiker zelf per pagina kan aanpassen.

Geavanceerde technologie

Voor het creëren van deze gebruiksvriendelijke website heeft ons team van ontwikkelaars gekozen voor een geavanceerd platform, CMS Drupal 8, evenals voor een duidelijke structuur en talloze toepassingsmogelijkheden om zelf gemakkelijk nieuwe pagina’s te creëren en toe te voegen, ook pagina’s met een dynamische content en in verschillende talen. Daarbij komt dat de website geheel geoptimaliseerd is en geschikt voor alle mogelijke apparaten.

What they say

« I liked three aspects in particular about working with Uniqode: the flexibility, the ability to think with the client, and the ability to translate the wishes of the client into a finished product. Flexibility was mostly expressed by quickly making adjustments (or formulating possible options) and by being available for meetings and calls when necessary. Thinking with the client is mostly based on your expertise, both in visual and website design. Many possibilities were brought forward by you, and in case some of our wishes were not possible, alternatives were given. Finally, I think the finished product is a fantastic representation of what we wanted it to be. It is very impressive that this came out of the initial briefing and our discussions. Also, you are all lovely people to interact with.  »

Mark Hoolwerf, Port of Amsterdam